Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

T3 Vakfı Azerbaycan'da Yeni Bilim Merkezleri Açtı

T3 Vakfı, Azerbaycan'da teknoloji ve bilim alanında iki yeni merkez açarak işbirliklerini güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 14.05.2025 16:17
Güncelleme Tarihi: 14.05.2025 16:17

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bu merkezlerden biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları içerisinde, diğeri ise Guba kentinde ASAN Hizmet bünyesinde yer alıyor.

Bakü'deki Bilim Maarif Merkezi

Bakü'deki merkez, "Bilim Maarif" adıyla açıldı. Açılışta Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır'ın yanı sıra çeşitli Türk kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Guba'daki Bilim Guba Merkezi

Guba'daki "Bilim Guba" açılışına ise Hıdır ile birlikte ASAN Hizmet Genel Sekreteri Fuad Garayev ve Bakü Büyükelçiliği müşavirleri katıldı.

Büyükelçi Akgün'ün Açıklamaları

Büyükelçi Akgün, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, merkezin teknolojik ve robotik eğitim açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Akgün, "Merkez, hem Maarif öğrencilerine hem de Bakü genelindeki başarılı öğrencilere açık olacak," diye ekledi.

İş Birliğinin Güçlendirilmesi

Akgün, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bilimsel ve kültürel işbirliğinin çocukların daha iyi eğitim aldığına katkı sağladığını ifade ederek, her alanda işbirliklerinin artırılmasının gerekli olduğunu söyledi.

T3 Vakfı Başkanı Hıdır'ın Değerlendirmeleri

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, 2022'de Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST'in bu işbirliğinin temelini oluşturduğunu ve bu etkinliğin iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları bilim ve teknoloji ile güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Hıdır, "Bilim Bakü'yle başlayan ivmeyi şimdi Guba'da da sürdürüyoruz. ASAN Hizmet ile yürüttüğümüz ortak projeyle bu ikinci merkezi açtık," dedi. Ayrıca T3 Vakfı ile Maarif Vakfı arasındaki ortak faaliyetlerin önemine değinen Hıdır, merkezlerin, Maarif öğrencilerine hafta içi, dışarıdan gelen gençlere ise hafta sonları açık olacağını açıkladı.

Burada yaz okulları ve dönem içi teknoloji eğitim programlarının da uygulanacağı belirtildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan'da biri Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde, diğeri ise Guba kentinde Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) bünyesinde olmak üzere iki yeni Bilim Merkezi kurdu. Bakü'deki Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları bünyesinde kurulan "Bilim Maarif" merkezinin açılışında Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Türk kurumlarının temsilcileri hazır bulundu.