Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nı Ziyaret Etti

Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Sakarya'da TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nda öğrencilere destek verdi.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 14:15
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 14:15

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nı Ziyaret Etti

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, Sakarya'da TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'nı Ziyaret Etti

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'na ziyarette bulundu.

Yarışma Detayları

Hıdır, HAVELSAN ve T3 Vakfı işbirliğiyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Sahası'nda gerçekleştirilen final yarışlarını gezdi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile birlikte yarışmacı takımların stantlarını ziyaret eden Hıdır, öğrencilere projeleri hakkında bilgi aldı.

Teknoloji ve Gençlik

Hıdır, AA'ya yaptığı açıklamada bu yıl 57 farklı teknoloji yarışmasının gerçekleştirildiğini ve bu etkinlikleri Marmara Bölgesi'ne yaymayı hedeflediklerini belirtti. Sürü İHA teknolojisinin, hem sivil hem de savunma alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Hıdır, teknolojiyi üretmenin zor bir süreç olduğunu ifade etti.

“Burada emek veren genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum,” diyen Hıdır, yarışmaya katılan öğrencilerin mühendis gibi çalıştığını, gece gündüz demeden bu süreçte yer aldıklarını kaydetti. Ayrıca, bu çalışmaların, ülkenin kritik teknoloji alanlarına katkı sağladığını vurguladı.

Geleceğe Hazırlık

Öğrencilerin burada elde ettikleri deneyimlerin, geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynadığını ifade eden Hıdır, “Birçok öğrenci mezun olduktan sonra girecekleri şirkette öğrenecekleri şeyleri, henüz üniversite öğrencisiyken öğreniyorlar,” şeklinde konuştu. Süreç içerisinde İHA'ların zorluklarla karşılaştığını ama öğrencilerin pes etmeden bu sorunları aşmayı başardıklarını belirtti.

Gelecek Etkinlikler

Hıdır, 30-31 Ağustos'ta gerçekleştirilecek TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliği hakkında bilgi vererek, “İlk defa denizcilik ve su altı teknolojileri üzerine yapılan projeler sergilenecek. Ayrıca yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz gemimiz de ziyaretçilerle buluşacak,” dedi.

Ziyaretçilere kayıt olmalarını hatırlatan Hıdır, NSosyal platformuna üye olanların etkinliklerden kolaylık sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda)...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda), Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'na ziyarette bulundu. Hıdır, yarışmacı takımların stantlarını gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda)...