
Edirne'de Tarihi Gazi Mihal Hamamı Restorasyon Süreci
Edirne'de 15. yüzyıldan kalma Gazi Mihal Hamamı'nın restore edilmesi için başlatılan çalışmalar hızla ilerliyor. Edirne Valisi Yunus Sezer'in direktifleriyle geçen yıl Şubat ayında başlayan bu ihya projeleri çerçevesinde, tarihi yapının çevresinde temizlik ve kazı faaliyetleri gerçekleştirildi.
Kazı ve Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
Kazı işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ekipler yapının iç ve dış alanlarındaki restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Erken Osmanlı mimarisinin en dikkat çekici hamamlarından biri olan Gazi Mihal Hamamı, müze olarak kullanılmak üzere hazırlanıyor.
Vali Sezer Çalışmaları İnceledi
Vali Yunus Sezer, restorasyon projelerini yerinde incelemek üzere hamamı ziyaret etti. Burada Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç'tan projeler hakkında bilgi aldı. Sezer, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik devam eden çabaların önemine vurgu yaptı. Gazi Mihal Hamamı'nın Edirne’ye değer katacağını ifade eden Vali Sezer, yapının eski görkemine tekrar kavuşacağını belirtti. Ziyaretine, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci de eşlik etti.
Gazi Mihal Hamamı Hakkında Bilgi
Tunca Nehri kıyısında bulunan Gazi Mihal Hamamı, Osmanlı'nın kuruluş döneminde önemli hizmetler veren Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa edilmiştir. Hamam, kesme taş ve tuğla malzemeden yapılmış olup, duvarları orijinal yapısını korumaktadır. Ayrıca, Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile birlikte bir külliye oluşturmakta olan hamam, 1829 yılında Rus işgali ile tamamen kapatılmıştır.
Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.
Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.