
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa'daki Anma Töreninde Açıklamalarda Bulundu
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehrinde, 1995 yılında yaşanan soykırımı anma etkinliğinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, terörsüz bir Türkiye sürecinin yalnızca bir parti veya birkaç partinin meselesi olmadığını, tüm Türkiye'nin meselesi olduğunu belirtti.
Srebrenitsa ve İnsanlık Suçu
Kurtulmuş, anma töreninin ardından yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'nın insanlık tarihinin en büyük ayıplarından biri olduğunu ve bu olayın Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak tanımlanan yerde yaşandığını hatırlattı. 8 bin 300'den fazla insanın hayatını kaybettiğini ve hala kayıp olan 1000 kişi olduğunu ifade etti.
Uluslararası Camianın Çifte Standartları
Kurtulmuş, Auschwitz, Srebrenitsa ve Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına karşı uluslararası kamuoyunun çifte standartlı yaklaşımını eleştirdi. "Bütün soykırımların karşısında durmak, insanlık onurunu korumak için ortak mücadele etmemiz gerekmektedir" dedi.
Terörsüz Türkiye İçin Çalışmalar
Kurtulmuş, Türkiye'de terörün sona ermesi için tüm siyasi partileri ve halkı destek vermeye davet etti. TBMM'de kurulacak komisyon ile terör örgütünün silahlarını teslim etmesi sürecinin takip edileceğini açıkladı. "Bu süreç, yüzyıllık Cumhuriyetimizin bir sorumluluğudur" diye belirtti.
MİT'in Rolü ve Toplumun Katkısı
Türkiye'de terörün önlenmesi için çalışan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) süreci hassas bir şekilde yönettiğini ifade eden Kurtulmuş, toplumun tüm kesimlerinin bu sürece destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
Sonuç olarak Kurtulmuş, "Terörsüz bir Türkiye için herkes harekete geçmelidir. Biz, bu süreçte birlikte hareket edecek ve başarıya ulaşacağız" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, Sırp birliklerince 1995'te işlenen soykırımda katledilen 7 kurbanın Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen defin töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.