Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sabah 9 akşam 5 çalışmak isteyenlere müjde! Dev memur alımı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kamu sektöründe çalışmak isteyenler için harika bir haber var. Devlet memuru olmayı hedefleyenler için gerekli bilgiler açığa çıktı. Çeşitli kamu kuruluşları tarafından yapılan personel alım duyuruları Resmi Gazete’de ilan edildi. Yayınlanan bilgilere göre, 4 farklı bakanlık da dahil olmak üzere toplam 20 kamu kurumu, 57.192 yeni personel alımı gerçekleştirecek. Peki, başvuru için gereken şartlar nelerdir? Hangi pozisyonlar için alım yapılacak? İşte tüm ayrıntılar…

Yayın Tarihi: 11.05.2024 09:13
Güncelleme Tarihi: 11.05.2024 09:13

Sabah 9 akşam 5 çalışmak isteyenlere müjde! Dev memur alımı Resmi Gazete'de yayımlandı!

20 devlet kurumu, memur olmak isteyenler için 57.191 yeni iş pozisyonu sunuyor. Adayların başvurabileceği pozisyonlar ve gerekli şartlar aşağıda listelenmiştir.

Resmi Gazete’de yer alan ilanlara göre, 20 kamu kuruluşu toplamda 57.192 yeni personel alacak. Bu kurumlar arasında 4 Bakanlık da bulunmakta. İşte, işçi ve sözleşmeli bilişim personeli alımını da içeren, detaylı personel alım listesi ve başvurular için gerekli bilgiler…

20 devlet dairesi, toplam 57.192 yeni memur alımı gerçekleştirecek. Alım yapacak kurumlar arasında Sağlık Bakanlığı, OGM, Eti Maden, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, TÜRKŞEKER, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli üniversiteler ve diğer kurumlar yer alıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlarda, başvuru için son tarihler ve açık pozisyonlar belirtilmiştir.

memur alımı

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Sağlık Bakanlığı, yılın sonuna dek toplam 36 bin sözleşmeli sağlık çalışanını göreve almayı planlıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla, özellikle personel bulmakta zorlanılan bölgelerde ve sağlık alanlarında, hizmetlerin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için bu alımlar yapılacak. 

2024 sonuna kadar alınacak olan personel içinde 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3.498 doktor ve 32.464 uzman doktor bulunuyor.

OGM PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Orman Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere, 26 orman muhafaza memuru ve 20 orman mühendisi pozisyonu için sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bu pozisyonlar için başvurular 29 Nisan’da başlayıp, 9 Mayıs’a kadar devam edecek.

ETİ MADEN İŞÇİ VE MEMUR ALACAK

Eti Maden İşletmeleri, 2024 yılı için sürekli işçi ve memur alımı yapacağını açıkladı. İŞKUR ve ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilecek olan bu alımlarla, Eskişehir’deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’ne 162, Balıkesir’deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüklerine ise toplamda 56 olmak üzere 218 yeni personel katılacak.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, 8. ve 9. dereceli kadrolar için 15 Uzman Yardımcısı alımı yapacak. 2022 ve 2023 KPSS sonuçlarına dayanarak, 23 Haziran 2024’te yazılı sınav düzenlenecek. Her grup için, KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puandan başlayarak, boş kadro sayısının 20 katı kadar aday sınava çağrılacak. Aynı puana sahip diğer adaylar da sınava dahil edilecek. Başvurular 6 Mayıs’ta başlayıp, 24 Mayıs’ta sona erecek.

memur alım şartları

TÜRKŞEKER SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER), fabrikalarında çalıştırılmak üzere 390 sürekli işçi alımı yapacak. Alınacak pozisyonlar arasında 80 mekatronik bakım onarım, 65 elektrik, 51 endüstriyel otomasyon teknisyeni, 40 mekaniker, 33 makine bakım onarım teknisyeni, 31’er bilgisayarlı makine ve metal teknolojisi uzmanı, 15 makine teknisyeni, 12 montaj-kaynak işçisi, 10 iş makineleri operatörü, 9 talaşlı imalat teknisyeni, 3’er torna-freze ve CNC işçisi, döküm teknisyeni ve vinç operatörü, birer kalite kontrol işçisi, kimya teknisyeni, makine-montaj işçisi ve tır şoförü bulunmaktadır.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Dairesi’nde görevlendirilmek üzere, çeşitli bilişim uzmanlığı pozisyonları için toplam 11 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Başvurular 6-10 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

TÜBİTAK ARAŞTIRMACI VE DESTEK PERSONELİ ALIMI YAPACAK

TÜBİTAK, Ankara ve Kocaeli’deki BİLGEM kadrosu için 236 araştırmacı, teknik ve destek personeli alacak. Başvurular 13 Mayıs’a kadar TÜBİTAK’ın iş başvuru sisteminden yapılabilir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez teşkilatında 45 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ BÜRO PERSONELİ ALACAK

Kayseri Üniversitesi, KPSS puan sıralamasına göre 4 büro personeli alacak. Başvurular 22 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, merkez teşkilatında 5 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 6-17 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEŞİTLİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALACAK

Yıldız Teknik Üniversitesi, çeşitli pozisyonlarda toplam 22 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 25 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında yapılabilir.

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE DESTEK PERSONELİ ALACAK

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, çeşitli sağlık ve destek personeli pozisyonları için toplam 62 personel alacak. Başvurular 29 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2 sözleşmeli bilişim personeli alacak. Başvurular 13-19 Mayıs tarihleri arasında yapılabilir.

MADEN VE PETROL İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO VE GÜVENLİK PERSONELİ ALACAK

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, büro ve güvenlik personeli pozisyonları için toplam 10 personel alacak. Başvurular 13-19 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

DAP İDARESİ BÜRO VE TEKNİK PERSONELİ ALACAK

DAP Bölge Kalkınma İdaresi, büro ve teknik personel pozisyonları için toplam 4 personel alacak. Başvurular 2-12 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE DESTEK PERSONELİ ALACAK

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, sağlık ve destek personeli pozisyonları için toplam 37 personel alacak. Başvurular 2-16 Mayıs tarihleri arasında yapılabilir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DESTEK VE GÜVENLİK PERSONELİ ALACAK

Hitit Üniversitesi, destek ve güvenlik personeli pozisyonları için toplam 11 personel alacak. Başvurular 8-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TİKA DESTEK VE ŞOFÖR PERSONELİ ALACAK

TİKA, destek ve şoför personeli pozisyonları için toplam 13 personel alacak. Başvurular 7-21 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerini 20-31 Mayıs’ta alacak. Sözlü sınavlar 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak. En fazla kontenjan ayrılan branşlar sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ve İngilizce olacak.