
Lefkoşa Selimiye Camisi Yeniden İbadete Açıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yer alan Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyon sürecinin ardından yeniden ibadete açıldı.
Restorasyon Süreci ve Açılış Töreni
Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları, 2019 yılından bu yana devam ediyordu. Lefkoşa'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Selimiye Camisi'nin tekrar ibadete açılması dolayısıyla bir tören gerçekleştirildi.
Törene Katılım ve Önemli Açıklamalar
Törene; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Açılış, Türkiye'de düzenlenen "101. Yıla Özel 101 Vakıf Eserinin Toplu Açılış Töreni" ile eş zamanlı olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da görüntülü bağlantıyla katıldı.
Selimiye Camisi'nin Tarihi
Selimiye Camisi, yüzyıllar boyunca dini ve tarihi kimliğiyle öne çıkan bir yapı. 1192 yılında Lüzinyanlar tarafından inşa edilen yapı, Osmanlı Devleti döneminde camiye dönüştürüldü. Kıbrıs Müftüsü, 13 Ağustos 1954'te bu camiye "Selimiye Cami" adını verdi.
Selimiye Camisi, günümüzde ulaşılabilen en büyük tarihi yapı olma özelliği taşıyor ve 2019 yılında kapsamlı restorasyona alındı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Lefkoşa Selimiye Camisi kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Lefkoşa Selimiye Camisi kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.