Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi kartı limitleri pat diye düşürüldü! Kasadan geri döndürecek karar

Kredi kartı müşterilerine kötü haber! Limitler düşürülüyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 08:00
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 08:00

Kredi kartı limitleri pat diye düşürüldü! Kasadan geri döndürecek karar

Milyonlarca banka müşterisi etkilenecek! Kredi kartı limitleri düşürülmeye başlandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLÜYOR

Nakit sıkıntısı olan vatandaşlar kredi kartı kullanımlarını artırmaya başladı. Kredi kartı limiti ve gelir miktarları ile ilgili orantısızlık vatandaşı mağdur etmeye devam ederken Enflasyon oranında düşüş yaşanması için yürütülen politikalarla da kredi kartı kullanımları uyuşmuyor. Bu sebeple Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kredi kartlarıyla ilgili kısıtlamalar getirdi. BDDK geçen aylarda bankalara talimat göndermiş ve kredi kartındaki orantısız durumların önüne geçilmesi için kredi kartı limitlerinin müşteri gelirleriyle oranlı şekilde ayarlanmasını istemişti. 

kredi kartı limitleriyle ilgili düzenlemeler

Bankalar kredi kartı limitlerinin kısıtlanmasıyla ilgili çalışmalarına başladı. Kredi kartı kullanıcılarının limitleri artmaya başlarken kısıtlamaların yürürlüğe girmemesi de müşterileri düşündürdü. Aynı zamanda Merkez Bankası politika faizleri de yüzde 50'ye kadar yükseltildi. Vatandaşlar da enflasyon artışından çok fazla etkilendiği için borçlarını ödeyememeye ve kartlarını kapatmaya başladı. Özel bankalar da kredi kartı kapatmak için arayan müşterilerin kredi puanlarının olumsuz etkileneceğini, ilerleyen dönemlerde kredi talebinde bulunurlarsa olumsuz sonuç alacaklarını söylemeye başladı. Özel bankaların bu politikası müşterilerin kredi kartı kapatma isteklerini ertelemelerine sebep olurken vatandaş borç döngüsünden bir türlü kurtulamıyor.