
Kocaeli'de Su Arıtımında Büyük Başarı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl 172,7 milyon metreküp atık suyu arıtarak çevre koruma hedeflerine katkı sağladı.
Deniz Sıcaklıklarının Artması Tehdit Ediyor
Yapılan açıklamaya göre, son yıllarda artan küresel ısınma ve iklim değişikliği neticesinde deniz sıcaklıklarının artması, atık suların denize ayrım yapılmadan bırakılmasının Marmara Denizi'ni tehdit ettiğini ortaya koymaktadır.
Kaynakların Verimli Kullanımı
İSU Genel Müdürlüğü, bölgedeki su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı, kayıp ve kaçak oranlarını minimize etmeyi ve bir damla atık suyun bile arıtmadan denize bırakılmamasını hedefliyor. Türkiye’deki örnek kuruluşlardan biri olan İSU, geçmişte devreye aldığı %100 atık su arıtma tesisleri sayesinde evsel atık suların tamamını arıtmakta ve temiz bir şekilde doğaya deşarj etmekte.
23 Atık Su Arıtma Tesisi
İSO, şehir merkezinden kırsal alanlara kadar her noktada kanalizasyon altyapı ağlarıyla hizmet veriyor. Böylece 23 adet atık su arıtma tesisi ile doğaya bir damla suyu bile arıtmadan bırakmıyor. İleri biyolojik arıtma oranı %73, biyolojik arıtma oranı ise %100 olarak gerçekleşiyor.
2024 Hedefleri ve Geri Kazanım
2024 yılına kadar mevcut atık su arıtma tesislerinin ileri biyolojik seviyeye çıkarılması planlanıyor. Böylece Türkiye'de ilk %100 ileri biyolojik arıtma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi olmayı amaçlıyor.
2022’de arıtılan atık suların 17.184.704 metreküpü sanayi tesisleri ve yeşil alanlarda geri kazanım suyu olarak kullanılarak içme suyu kaynaklarına olan baskı azaltıldı. Ayrıca arıtılan atık sulardan 101 bin ton çamur bertaraf edildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün işlettiği 23 atık su arıtma tesisinde geçen yıl 172,7 milyon metreküp atık su arıtıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün işlettiği 23 atık su arıtma tesisinde geçen yıl 172,7 milyon metreküp atık su arıtıldı.