
Kadın Girişimcinin Şakayık Serüveni
Sivas'ın Suşehri ilçesinde, bir yıl önce hobi olarak başladığı şakayık çiçeği üretimi sürecinde önemli bir adım atan 42 yaşındaki Filiz Özcan, 11 dönümlük alanda hasada başladı.
Başarılı Bir Girişimcilik Öyküsü
Geçen yıl kiraladığı tarlada şakayık üretmeye başlayan Özcan, AA muhabirine verdiği demeçte, ürettikleri çiçekleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Onunla birlikte eşi ve oğlu da bu süreçte eğitime katılmış ve şakayık üretimine katkı sağlamıştır.
İstanbul'dan Suşehri'ne
İstanbul'dan Suşehri'ne taşınarak bu girişimi başlatan Özcan, "Bir girişimde bulunmak istedik. Burada olmayan bir bitkiyi denemek istedik. Maddi açıdan bize gelir kazandırdı. Görsel olarak da çok güzel. Her kadının yapabileceği, evinin geçimini sağlayabileceği bir çiçek" ifadelerini kullandı.
Üretim Hedefleri ve Gelecek Planları
Kesilen çiçeklerin İstanbul, Trabzon, Ordu ve Amasya'da anlaştıkları toptancılara gönderildiği bilgisini veren Özcan, "Toptancılara veriyoruz. Toptancılar da 81 ile gönderiyor. İlk yıl olduğu için her bir kökten 3 veya 4 şakayık çiçeği almayı hedefliyoruz. Toplamda 3 bin kökten 10-15 bin şakayık satışı yapmayı planlıyoruz" dedi.
Gelecek için Hedefler
Özcan, ayrıca yaz ve kış mevsiminde de şakayık bitkisinin ilçede bulunabilmesi için sera yapma hedeflerinin olduğunu belirtti. Şakayık bitkisinin ilaç sanayisinde ve kozmetikte kullanım kapsamına dolayı gelen taleplerin arttığına dikkat çekti. Süreç içerisinde kendisine destek veren Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu'na teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir yıl önce hobi olarak başladığı şakayık çiçeği üretimini 11 dönüm alana yayan kadın girişimci Filiz Özcan, hasada başladı.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir yıl önce hobi olarak başladığı şakayık çiçeği üretimini 11 dönüm alana yayan kadın girişimci Filiz Özcan, hasada başladı.