
Yunus Emre Pınar'ın Yüzme Macerası
Down sendromlu 15 yaşındaki Yunus Emre Pınar, Tekirdağ'da yüzmeye başladığı günden bu yana büyük bir yol kat etti. Sosyalleşme sürecine katkıda bulunan bu spor dalında, bugüne kadar 15 madalya kazandı.
Baba Nevzat Pınar'ın Destekleyici Rolü
Baba Nevzat Pınar, 8 yıl önce doktorunun tavsiyesi üzerine Yunus Emre'yi yüzme kursuna kaydettirdi. İlk başlarda suya girmekten korkan oğlu için her türlü fedakarlığı yapmaya karar verdi. Haftanın üç günü onu yüzme derslerine götüren Pınar, "İlk yüzmeye başladığımızda çok zorlandık ama mücadeleyi hiç bırakmadık. Yüzmeyi öğrendi ve şimdi yüzmeden keyif alıyor. Hedefimiz madalyaları çoğaltmak ve Türkiye şampiyonasına hazırlanmak" dedi.
Eğitimin Zorlukları ve Başarıları
Baba Pınar, Yunus Emre'nin yüzmeyi öğrenmesinin kolay olmadığını belirterek, "İlk başlarda kısa seanslarla başladık, suya alışma ve nefes tutma gibi aşamalardan geçtik. Zaman içinde yaklaşık 50 dakikalık seanslarda 700-800 metre yüzmeye başladı" ifadesini kullandı.
Yüzme Antrenörü Anıl Bulut'un Görüşleri
Yüzme antrenörü Anıl Bulut, yıllardır Yunus Emre ile birlikte çalıştığını ve başlangıçta suya sokmanın zor olduğunu söyledi. Bulut, "Down sendromlu çocukları biraz zorlamamız gerekiyor, ama bu süreçte gelişim gösteriyorlar. Yarışmalara katılacak seviyeye gelmek kolay olmadı ama gayet iyi bir gelişim sağladı" dedi.
Yunus Emre Pınar'ın Gelecek Hedefleri
Yunus Emre'nin daha iyi yerlere geleceğinden emin olan Bulut, sözlerine şu şekilde devam etti: "Başarılı çocuklar diğer özel çocuklar için rol model oluyor. Özel çocuk sahibi olan velilerden ricam, çocuklarını evde tutmasınlar. Yüzmeye getirin, onlara çok iyi geliyor ve sosyal aktiviteleri artıyor."
Tekirdağ'da yüzmeyle tanıştıktan sonra sosyalleşen down sendromlu 15 yaşındaki Yunus Emre Pınar, kentte düzenlenen yarışmalarda 15 madalya kazandı.
Tekirdağ'da yüzmeyle tanıştıktan sonra sosyalleşen down sendromlu 15 yaşındaki Yunus Emre Pınar, kentte düzenlenen yarışmalarda 15 madalya kazandı.